Monday, Sep 16, 2019 | Postat de Dipl.eng.chim. Anisoara Dusa

Un ulei derivat din plante, in cazul nostru uleiul de canepa este cea mai bună substanță în care să stochezi un gaz instabil, cum ar fi ozonul, într-un mod stabil și pe termen lung. Uleiul este vehiculul care asigură că Ozonul poate fi transportat pe piele și apoi absorbit treptat.

Ce este ozonul?

Ozonul este un gaz compus din trei molecule de oxigen (formula chimică O3) și este unul dintre cei mai puternici antioxidanți care există în natură. Este produs în cantități mari în atmosfera Pământului datorită efectului razelor ultraviolete asupra moleculelor O2 care - încărcate negativ - dobândesc un al treilea atom de oxigen.

Instabilitatea moleculei de ozon caracterizează eficacitatea sa inegalabilă în domeniul produselor cosmetice si alimentare .

 Moleculele O3 pot fi stabilizate în uleiuri naturale derivate din plante, care sunt apoi capabile să elibereze treptat Oxigen activ în forma sa mai stabilă de O2 în substratul organic și să oxigeneze eficient pielii, promovând reepitelializarea, microcirculația locală și îmbunătățirea sănătății țesuturilor în general.

Activitatea de regenerare a oxigenului activ funcționează în sinergie cu proprietățile specifice ale uleiurilor derivate din plante, toate fiind bogate în substanțe active naturale. Uleiurile ozonate sunt, de asemenea, antimicrobiene eficiente și sunt deosebit de potrivite pentru a fi utilizate în formularea produselor de curățare și de regenerare.

Datorită acestei activități antimicrobiene, Uleiurile Ozonate nu necesită conservanți. Într-adevăr, atunci când procentele mari din aceste uleiuri sunt utilizate în formulări cosmetice, ele pot acționa ca „conservanți naturali”.

 

Cum funcționează:

Un ulei derivat din plante, in cazul nostru uleiul de canepa este cea mai bună substanță în care să stochezi un gaz instabil, cum ar fi ozonul, într-un mod stabil și pe termen lung. Uleiul este vehiculul care asigură că Ozonul poate fi transportat pe piele și apoi absorbit treptat. Datorită temperaturii naturale a corpului și a unei aplicații de masaj, Ozonul este reconvertit în Oxigen activ, sporind proprietățile benefice ale uleiului sau cremei care îl conține și promovând absorbția lor până la cele mai adânci straturi ale pielii.

Prin utilizarea proceselor de producție electromecanice, suntem capabili să îmbogățim diferite tipuri de uleiuri naturale cu Ozon. Acestea includ, de exemplu uleiul de canepa, uleiul de măsline extravirgin, uleiul de argan extravirgin, uleiul de floarea soarelui,

 

 

 

PROFILUL ACIZILOR GRASI (%) DIN ULEIUL DE CANEPA conform analizelor

 

Ulei canepa

Ulei canepa cu O3

Acizi grasi mononesaturati

3,58

12,45

Acizi grasi dinesaturati

64,99

47,64

Acizi grasi polinesaturati

20,79

19,57

Acizi grasi saturati

10,63

20,34

 

 

Acizi grasi mononesaturati- grasimi mononesaturate

Grasimile mononesaturate - acizi grasi care au o singura legatura chimica dubla in cadrul lantului de carbon. Aceste grasimi sunt lichide(uleiuri vegetale) la temperatura camerei dar se solidifica la temeperaturi scazute. 

exemplu: acid oleic, acid palmitoleic
De regula, acest tip de grasime se gaseste in: uleiul de masline, uleiul de canepa, etc

Acizi grasi dinesaturati- acizi grasi cu doua duble legaturi in cadrul lantului de carbom

Ex: acid linoleic

Acizii grasi polinesaturati au doua sau mai multe duble legaturi, adica cel putin doi atomi de carbon nu sunt saturati cu atomi de hidrogen. Sunt de consistenta fluida la temperatura camerei, dar si la temperaturi mai joase. Principalele surse de acizi grasi polinesaturati sunt: uleiurile vegetale, semintele, cerealele, legumele si alte alimente vegetale. Sunt acizi grasi esentiali- nu se produc de catre organismal uman , sunt componente indispensabile din alimentatie

Acizii grasi saturati pot fi sintetizati si de catre organism.
Sunt solizi la temperatura camerei.
Se gasesc in produse de origine animala si in uleiuri (palmier, cocos, nuca)
 

Functii:

  • O sursa de energie pentru organism