Ulei de canepa bio

Ce este uleiul de cânepă? 

Uleiul de cânepă folosit în produsele HempMed Pharma este extras din semințele plantei de Cannabis Sativa, cultivată în sistem ecologic, fără să se folosească erbicide, fertilizatori sau pesticide și cu un conținut de THC de maxim de 0,2%. 

Semințele de cânepă sunt presate la rece la maxim 36 de grade Celsius, pentru a produce unul dintre cele mai diverse și puternice uleiuri disponibile din punct de vedere nutrițional. Deoarece semințele provin din plante de cânepă românească sau din Comunitatea Euopreană fără THC, ele nu vor produce un efect de “high”. 

Uleiul de semințe de cânepă bio a crescut foarte mult în popularitate în ultima perioadă deoarece oferă o listă lungă de beneficii pentru sănătate care au fost confirmate printr-o serie continuă de cercetări. Semințele de cânepă nu au la fel de multe fitochimicale ca planta însăși, dar sunt  bogate în acizi grași esențiali, substanțe nutritive, vitamine și minerale bioactive valoroase.

Care sunt beneficiile uleiului de cânepă? 

 Echilibru hormonal 

Uleiul din semințe de cânepă conține acid gamma-linoleic (GLA), care este necesar pentru sinteza prostaglandinelor, compuși identici cu hormonii, care contribuie la multe funcții ale corpului. După cum au aflat oamenii de știință, suplimentarea cu GLA poate îmbunătăți sănătatea hormonală și poate reduce simptomele asociate cu sindromul premenstrual, cum ar fi crampele menstruale dureroase. Există și cercetări în curs, care susțin că uleiul din semințe de cânepă poate ajuta în reducerea sensibilității privind stările de iritabilitate și depresie care sunt asociate cu menstruația. 

De asemenea, uleiul de cânepă poate îmbunătăți sănătatea hormonală în cazul femeilor în vârstă care trec prin menopauză. Acesta poate reduce simptomele cum ar fi bufeurile, iritabilitatea și depresia. Studiile arată că suplimentarea cu acizi grași de tip GLA nu provoacă efecte secundare.

 Întreține sănătatea sistemului cardiovascular 

Uleiul din semințe de cânepă îmbunătățește sănătatea inimii prin mai multe mecanisme, deoarece conține niveluri ridicate de acizi grași esențiali omega-6 și omega-3 în raportul 3:1. Studiile au constatat că raportul nu trebuie să depășească niciodată 4:1, ceea ce înseamnă că 3:1 este un raport perfect pentru sănătatea umană. Acești acizi grași esențiali reduc nivelul colesterolului din sânge datorită conținutului lor de β-sitosteroli, ceea ce ajută în prevenirea bolilor de inimă.

Uleiul de semințe de cânepă este, de asemenea, o sursă bună de acid gamma-linolenic (GLA) și este bogat în enzima lipază, care este un excelent tratament non-invaziv pentru îndepărtarea acumulării de grăsime de pe pereții vaselor de sânge și a membranelor celulare. În acest fel, întreține sănătatea inimii și previne afecțiunile cardiovasculare. 

Arginina, un aminoacid din uleiul de semințe de cânepă, contribuie la producerea de acid azotic, care relaxează și dilată vasele de sânge. Acesta este modul în care uleiul de cânepă poate reduce tensiunea arterială. 

Nu în ultimul rând, GLA din uleiul de semințe de cânepă este cunoscut pentru că reduce inflamațiile, fapt ce previne tipurile de afecțiuni cardiovasculare cauzate de inflamație.

Cu toate acestea, datele sugerează că uleiul de cânepă poate ajuta anumite probleme de sănătate, cum ar fi inflamația și afecțiunile pielii. Acest lucru se datorează în principal acizilor grași polinesaturați esențiali (PUFA), inclusiv omega-3 și omega-6.

  Ajută la pierderea în greutate

Acidul gamma-linolenic din semințele de cânepă poate reduce pofta de zahăr și este un suprimant natural al apetitului, care ajută la pierderea în greutate, pe măsură ce consumul caloric scade.

Uleiul de cânepă nu ajută nu doar în reducerea greutății, dar previne și câștigarea kilogramelor pierdute. Un studiu a constatat că persoanele obeze care au luat suplimente care conțin GLA, așa cum este uleiul de cânepă, au reușit să  își mențină greutatea. Este posibil ca omega-3-urile din uleiul de semințe de cânepă să stimuleze pierderea în greutate, dar acest lucru mai trebuie studiat.

  Hidratează pielea & ameliorează afecțiunile acesteia

Uleiul din semințe de cânepă este un hidratant excelent pentru piele, deoarece este ușor absorbit și contribuie semnificativ la funcția de barieră a pielii pentru a preveni deshidratarea. Uleiul de cânepă este un aliment perfect pentru piele, deoarece este bogat în substanțe nutritive, acizi grași esențiali și antioxidanți, ceea ce îl face un ulei ideal pentru tratamente pentru masaj și diferite terapii.

În ceea ce privește ameliorarea afecțiunilor pielii acesta prezintă și  alte beneficii, cum ar fi: tratamentul acneei, psoriazisului, dermatitelor, eczemelor și mâncărimii pielii. De asemenea, uleiul de cânepă îmbunătățește capacitatea pielii de a rezista în fața agresiunii infecțiilor virale, fungice și bacteriene.

 Stimulează sistemul imunitar

Acizii grași esențiali din uleiul de semințe de cânepă sunt necesari organismului pentru a sintetiza endocanabinoizi a căror funcție este de a întări sistemul imunitar. Așadar, administrarea regulată cu ulei din semințe de cânepă ca supliment este un mod bun pentru a întări sistemul imunitar

✅ Ameliorează durerile provocate de artrită datorită efectului antiinflamator 

Acidul gamma-linoleic (GLA) găsit în uleiul de cânepă este recunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva inflamației. Așadar persoanele care au artrită și alte boli inflamatorii pot beneficia de o ameliorare notabilă a simptomelor dureroase. 

Un studiu clinic cu persoane bolnave de scleroză multiplă (o afecțiune inflamatorie cronică) care au participat la un studiu și li s-a administrat ulei de semințe de cânepă, a evidențiat faptul că simptomele lor s-au îmbunătățit datorită acestui supliment. Oamenii de știință cred că uleiul de cânepă poate fi util și în tratamentul fibromialgiei.

 Ameliorarea durerii

Mulți oameni folosesc uleiul de semințe de cânepă ca și tratament natural antidurere, deoarece reduce durerea atunci când este ingerat sau aplicat local. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de cânepă devine un aliat util în caz de leziuni, infecții sau tulburări autoimune care provoacă durere. 

Dovezi subiective sugerează că uleiul din semințe de cânepă oferă alinare și poate fi masat în jurul mușchilor după un antrenament intens sau pe articulații dureroase (din cauza leziunii, uzurii sau inflamației). 

 Îmbunătățește funcțiile creierului

Uleiul de semințe de cânepă conține niveluri scăzute de cannabinoizi care au ca efect reducerea anxietății și a simptomelor depresiei. Acizii grași esențiali, cum ar fi omega-3 și omega-6, sunt deja cunoscuți pentru rolul lor în îmbunătățirea memoriei și prevenirea declinului funcțional al creierului legat de înaintarea în vârstă.

O analiză a mai multor studii sugerează că CBD și alți compuși din uleiul de cânepă funcționează într-un mod care protejează creierul și sistemul nervos: au potențialul de a ameliora sau preveni boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza multiplă, durerea neuropatică, ADHD și diferite alte afecțiuni neurologice. 

 Prevenirea și tratamentul diabetului

Apariția diabetului este legată de un aport dezechilibrat de acizi grași esențiali. Deoarece uleiul de semințe de cânepă este bogat în acizi grași esențiali, are un potențial ridicat în prevenția și tratamentul diabetului.

 Îmbunătățește sănătatea digestivă

Acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA) din acizii grași esențiali omega-3, sunt cunoscute pentru a sintetiza compuși numiți eicosanoidele care reglează secreția de hormoni și sucuri digestive. De asemenea, au proprietăți antiinflamatorii care reduc orice inflamație a tractului gastro-intestinal și pot ameliora unele probleme ale tractului digestiv, cum ar fi tulburarea inflamatorie a intestinului.

În cele din urmă, acizii grași ajută la stimularea florei intestinale benefice, fapt ce îmbunătățește digestia și sistemul imunitar. Prin toate aceste moduri uleiul din semințe de cânepă ajută așadar la îmbunătățirea sănătății digestive generale.

 Stimulează creșterea părului

Se știe că acizii grași esențiali din uleiul de semințe de cânepă hidratează și  conferă strălucire părului, stimulează creșterea părului, întăresc firele de păr fragile și ajută părul să crească mai gros. Cercetările preliminare sugerează că aplicarea uleiului pe scalp tinde să reducă mai multe probleme ale scalpului, inclusiv scalpul uscat, mâncărimea și mătreața și, eventual, poate trata și psoriazisul de la nivelul scalpului.

Bucură-te de beneficiile uleiului de cânepă din produsele HempMed Pharma!